30 Kasım 2011 Çarşamba

Memur zamlı maaşı 15 Ocak'ta alacak

 Memur zamlı maaşı 15 Ocak'ta alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memura zamlı maaşlar için tarih verdi. Çelik zamlı maaşların 15 Ocak'a yetişeceğini söyledi.


Yaklaşık 2,5 milyon memurun önümüzdeki yıl alacağı zam tutarı netliğe kavuşmadı. Her yıl toplu görüşme ile Ağustos ayında belirlenen zam oranı, bu sene toplu sözleşmeye geçildiği için tespit edilemedi.
Sendikalar, toplu sözleşmenin bir an önce yapılarak zamlı maaşın belirlenmesini istiyordu. Ancak henüz toplu sözleşme yasası çıkmadı.

İlgili yasa, Başbakanlık'ta bekliyor. Memurların 15 Ocak'ta zamlı maaş alabilmesi için toplu sözleşme yasasının öncelikli olarak Meclis'e sevk edilmesi, ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi daha sonra ise Genel Kurul'a gelerek yasalaşması gerekiyor. Daha sonra da çıkacak kanun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak.

Gül'ün onayının ardından sendikalar ile hükümet toplu sözleşme masasına oturarak zam oranını belirlemeye çalışacak. Anlaşma sağlanması halinde uzlaşılan oran, memur maaşlarına yansıyacak. Uzlaşma olmaması halinde Hakem Heyeti devreye girecek. Sendikaların başvurusu üzerine Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığında oluşacak Hakem Heyeti, gelecek yıl için geçerli olacak memur maaş zammını belirleyecek.
Bütün bu sürecin en geç 10 Ocak 2012 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. Çünkü kurumların mutemetlerinin zamlı maaşları hesaplayabilmesi için en az 5 günlük süreye ihtiyacı var.

ntvmsnbc

1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oranında kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alır 20 yaş üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatırım.
    İşletme Kredileri Yatırım.
    Konsolidasyon Kredi.
    İnşaat Krediler.
    Bir veya ödeme yaşındaki seçin.
    Plan kapsamında aylık ve yıllık ödemeler arasında seçim yapın.
    Esnek kredi koşulları.
    Yıl 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamız Güvenilir, Verimli, hızlı ve dinamik bir işlemdir. Bize bugün .. SR GERAD JUDE Yatırım plc: Yanıtlar İsim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı