11 Eylül 2011 Pazar

İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER

İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER

İSTİFA VE ÇIKIŞ EVRAKLARI
İnsan kaynakları yöneticisi için en zor işlerden biri eleman çıkışı yapmaktır. Elemanın hangi nedenle iş akdi sona ererse ersin bunun tüm sorumluluğunu taşıyan kişi insan kaynakları yöneticisidir. Olayın vicdanı yönü, prosedürler ve yasal evrakların hazırlanması, bildirimlerin yapılması, çıkış mülakatlarının yapılması, çıkan personel yerine yeni eleman alınması vs..

İşçinin iş akdi ya işveren tarafından ya da işçi tarafından sona erdirilir. Bugünkü yazımda belirsiz süreli iş sözleşmesiyle akdedilen iş akdinin işçinin kendisinin işverenden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı fesh etmesi (İSTİFA) üzerinde örnekler ile  durmak istiyorum.
İş kanunun 17.maddesinde belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gereken sureler bildirilmiştir. Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.

Bu kısa hatırlatma bilgilerinden sonra konuyu örneklendirirsek daha anlaşılır olacağı kanaatindeyim.
          
  Ör,  Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Faruk TEKBİLEK, 01.Kasım.2002 tarihinde işe başlamış ve işverenliğe verdiği 01.Ağustos.2011 tarihli el yazılı dilekçesinde özel nedenlerden dolayı bir hafta içerisinde işyerinden istifa ederek ayrılmak istediğini bildirmiştir.
            İnsan kaynakları yöneticisinin bu durumda yapması gerekenler özetle şunlardır.
 
a) Ömer Faruk beyle görüşme yaparak işten ayrılmasının gerçek nedenini öğrenmeli, işyeri veya işçiden kaynaklanan sorunlar var ise bunların giderilmesi yolunda ivedi adımlar atarak, deneyimli bir elemanın kaybedilmemesi için çaba göstermeli, durumu tüm detayları ile ÜST MAKAMA bildirmelidir.
 
b) Tüm bu görüşme trafiği içerisinde yasal olarak hazırlanması gereken evrakları hazırlamalıdır. İstifa dilekçesi alındıktan sonra Ömer Faruk beye YAZILI olarak ihbar öneline  uyması, çalışma süresine uygun olarak iş akdinin fesh edilebileceği tarih ve bu önele uymaz ise tazminat ödemek zorunda kalabileceği,  günlük 2 saat iş arama izini olduğu  ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabileceği, iş arama iznini toplu kullanmak istediği takdirde, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorunda olduğu bildirilmelidir (EK: 1) Bu yazının TEBLİĞ ALAN kısmına personel okudum, kabul ediyorum, ad soyad ve tarih yazarak imzalamalıdır
(Not : Evlilik, askerlik ve emeklilik nedeniyle işten ayrılmalarda ihbar öneli beklenmez) ,
 

(EK:1)

                                                Sn. Ömer Faruk TEKBİLEK

 
             ……………………………….. adresinde kurulu bulunan ……………………………………. ünvanlı işyerinde 01 Kasım 2002 tarihinde çalışmaya başladığınız ve  satış pazarlama müdürü olarak çalışmaya devam ettiğiniz bilginiz dahilindedir.
            Müdürlüğümüze 01.Ağustos.2011 tarihinde yazılı olarak verdiğiniz istifa dilekçesinde   kendi isteğiniz ve hür iradeniz ile özel nedenlerden dolayı bir hafta içerisinde  işyerimizden ayrılmak istediğinizi  beyan etmiş bulunmaktasınız.
            4857 sayılı İş Yasası’nın 17. maddesindeki ihbar önellerine  göre işe giriş tarihiniz dikkate alınarak 8 haftalık ihbar sürenizi kullandıktan sonra iş akdiniz. 26 Eylül 2011 Pazartesi tarihinde sona erecek olup, bu tarihe kadar işyerimizde çalışmanız gerekmektedir. Çalışmamanız ve işi bırakmanız durumunda tarafımıza ihbar tazminatı ödemeniz gerekecektir.
            İhbar öneli süresi içerisinde 4857 sayılı Yasa’nın 27. maddesi uyarınca her gün iki saat iş arama izni kullanma hakkınız bulunmaktadır. İş arama iznini isterseniz toplu olarak da kullanabilirsiniz. Toplu olarak kullanmayı istiyorsanız yazının tebliğinden itibaren iki gün içerisinde yazılı olarak işverenliğimize başvurmanız gerekmektedir.
            Tebliğ ederiz. 01.Ağustos.2011
                                                                                              ………………………….
                                                                                              İnsan Kaynakları Yöneticisi
 

TEBELLÜĞ EDEN 

c)  İhbar öneline uymayı kabul eden Ömer Faruk Tekbilek ‘in  tercihine göre iş arama izini ile ilgili olan evrak imzalatılmadır.(EK: 2)  Şayet günlük iş arama izini kullanılacaksa günlük iş arama izni kullandığı ile ilgili evrak imzalatılmalıdır. (EK : 3)
 


EK : 2
                                                Sayın; Ömer Faruk TEKBİLEK
…………………………………adresinde kurulu bulunan …………………………….. ünvanlı işyerimizde 01.Kasım.2002 tarihinde çalışmaya başladığınız ve 01. Ağustos. 2011 tarihinde verdiğiniz yazılı dilekçe ile işyerinden ayrılmak istediğinizi, ihbar önellerine uygun olarak 26 Eylül 2011 tarihinde işten ayrılmayı kabul ettiğinizi, İş  kanunun 27. maddesine istinaden iş arama izninizi toplu olarak kullanmak istediğini bildirmişsiniz.
8 hafta 56 günlük ihbar öneliniz dikkate alınarak,
56*2 = 112 saat
112 saat / 7.5 saat = 14.9 gün ( 15 e güne tamamlanacaktır) toplu iş arama izninizi iş akdinizin sona ereceği  26 Eylül 2011 Salı gününden önce 10 Eylül 2011 Cumartesi  – 25 Eylül 2011 tarihlerinde kullanmanız uygun görülmüştür.
            Tebliğ ederiz.  01.Ağustos.2011
                                                                                              ………………………….
                                                                                                                                                                                                                                           İnsan Kaynakları Yöneticisi
TEBLİĞ ALAN 


d) Tüm işten çıkış işlemi , ihbar önelleri ile ilgili evrakların imzalatılması tamamlandıktan sonra , 26 Eylül 2011 Pazartesi tarihinde Ömer Faruk beyin çıkış işlemlerinin yapılmasına başlandı.
Yapılacak işlemlerin sırası  ve dikkat edilmesi gereken konular şunlardır:
 
a) Yıllık izin defterindeki kayıtlar kontrol edilerek, kullanmadığı yıllık izinleri var ise son aldığı brüt ücret ücretten hesaplaması yapılarak banka hesabına yatırılacaktır. Bu ödeme son ayın ücret bordosunda da yıllık izin sutununa eklenecek, ödeme miktarı bordoda gösterilecektir.
 
b) Ödeme ile ilgili makbuz düzenlenmelidir, bu makbuzda işçiye yapılacak tüm ödemeler kalem, kalem bildirilmelidir. Ödeme makbuzuna imza atılan tarih ile ödemenin bankaya yatırıldığı tarihin AYNI  tarih olması gerekmektedir. Makbuzda çalışma ücreti, yıllık izin ücreti, varsa diğer ödemeler ayrı ayrı bildirilmelidir.
 
c) Gizlilik anlaşması imzalatılmalıdır.
 
d) İbraname düzenlenmelidir,  ibranamede rakam yazılmamalı,  kesinlikle "işçi şu kadar lira almış ve buna karşılık ibra etmiştir" gibi bir ifade olmaması gerekir. Rakam olduğu takdirde Yargıtay bunu ödeme için alınmış bir makbuz olarak değerlendiriyor. Bunun yanı sıra boşluk doldurtmak suretiyle matbu ibraname imzalatmakta ibranamenin geçerlilik hükmünü kaybettirmektedir. İbranamenin işçi tarafından el yazısı ile yazması en sorunsuz ibranamedir. İbranamelerde işçinin çalışma süresinde almadığı bir ödeme ile ilgili “aldım” ifadesinin kullanılmaması gerekmektedir.  Örneğin bordolarda fazla mesai gösterilmeyen ve fazla mesaisinin olmadığını söylediğimiz bir işçiye, çıkış anında  "fazla mesai alacağım kalmamıştır, hepsi ödenmiştir" gibi bir ibraname imzalatmak çelişki yaratır ve ibranamenin geçersizliğine yol açar. Her işçi için çalışma durumu  değerlendirilip ona göre metin hazırlanmalıdır. Ör, fazla mesai yapmayan bir personelin ibranamesinde “işyerinde fazla mesai yapmadığım için buna dair bir ücret alacağım olmadığını kabul ve beyan ederim  “ ifadeleri yazılması daha uygundur.
         
   Önemli, ibraname imzalatılma tarihinin makbuz ve gizlilik anlaşması tarihinden sonraki bir tarih olması gerekmektedir. Aksi halde Yargıtay kararlarına göre ibraname geçerliliğini yitirmiştir. İşçinin ödeme almadan haklarından feragat etmesi kabul edilemez görüşü benimsenmiştir.
 
e) Çalışma belgesi düzenlenerek bir nüshası imza karşılığı kendisine teslim edilmelidir.
d) SGK sitesinden işten ayrılış bildirgesi düzenlenerek bir nüshasının işçiye verilmesi gerekmektedir.
Saygılarımla. 03. Ağustos. 2011
 
Şule KÖKÇÜ
İnsan Kaynakları Danışmanı
Uyum Yeminli Mali Müşavirlik Ltd.şti.

kaynak : http://yildirimercan.blogspot.com/

4 yorum:

  1. Ben Xavi Jude duyuyorum Merhaba herkes bu mektubu yaziyorum çünkü orada o geldi hiçbir umut oldu ve benim ailelerin düsük faiz orani ile bize kredi lider tarafindan canli hissettirmek düsündüm Aiicco sigorta kredi kredi sirketi benim ve aileleri için yaptiklarin için gerçekten minnettarim Eger herhangi bir tutarda kredi ariyor orada eger i (xavigeradloanfirm@yahoo.com üzerinden e-posta size istiyorum yani ben orada gerçek kredi kredi var hala ama benim için sürpriz ben çok fazla zaman kaybetmeden benim kredi var oldugunu hiç düsünmemistim ) i Hepinize basarilar diliyorum .

    YanıtlaSil
  2. Eger kisisel is için kredi ihtiyaciniz var mi? evet hemen kredi transferi için bu e-postayi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th) irtibat kurulabilir.

    YanıtlaSil
  3. Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?. faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu? Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bue-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    Dogum (4) Tarih: .................
    (5) Cinsiyet: .........................
    (6) Medeni Hali: ...............
    (7) Ülke:
    (8) Devlet: .....................
    (9) Ev adresi: .........
    (10) Ofis adresi: .........
    Kredinin (11) Amaç:
    (12) E-posta adresi:
    (13) Telefon numarasi: ...........
    (14) Faks numarasi: .............

    Web Luis

    YanıtlaSil
  4. Müşteriler Merhaba
    Biz insanlar finans concerniing tüm endişeler üzerine olacak% 3 @ herhangi bir stres olmadan çok kolay bir şekilde kendi kredilerini güvenliğini sağlamaya yardımcı, borç veren vardır. dasilversoftloaninvestment@gmail.com aracılığıyla şimdi bize ulaşın

    Bize kredi işleme etkinleştirmek için aşağıdaki başvuru formunu doldurun.

    Tam olarak Başvuru Of

    1. Adı

    2. Telefon Numaraları

    3. Adres ve yerİstekte

    4. Tutar

    5. Geri Ödeme Süresi
    Kredi Of

    6. Amacı

    7. ülke

    8. telefon

    9. işgal

    10.age / seks

    11.Monthly Gelir

    12.Email

    Saygılarımızla.
    yönetim
    E-posta Lütfen İletişim: dasilversoftloaninvestment@gmail.com

    YanıtlaSil

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı