21 Haziran 2011 Salı

Memurluk için 70 puan şart değil



Türkiye'de 2.5 milyon memur adayı için tercih maratonu bugün başladı. KPSS'ye giren adaylar için doğru tercih yapmak çok önemli Bilinenin aksine memurluğa girişte 70 puan zorunluluğu bulunmuyor.
ÖSYM tarafından 17 bin 91 kadro ve pozisyona yönelik memur yerleştirme başvuruları başladı. Kamuda memur ya da sözleşmeli personel olmak isteyen memur adaylarını tercih yapmanın heyecanı sardı.


* Kimler tercihte bulunabilecek!
Memur adaylarının; KPSS-2011/1 Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a girilmiş ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekmekte. Adaylar öğrenim seviyesine göre sözkonusu puan türlerini kullanacaklar.

* Dikkat! Son gün 1 Temmuz!
Memur adaylarının tercihlerini 1 Temmuz 2011 gecesi saat 00.00'a kadar internet yoluyla göndermesi gerekiyor. Yerleştirme için başvurular sadece internet üzerinden yapılmakta. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli değil.

* Puan barajı yok
İlk defa tercihte bulunacağım. KPSS'den 70 puanın altında aldım. Tercih yapabilmek için 70 puan almış olmak şart mı? Belli bir taban puan, alt sınır puanı var mı? T. K. Tercih kılavuzunda tercih yapabilmek için asgari bir taban puan bulunmamaktadır. 70 puanın altında puanı olan memur adayları da tercihte bulunabilir. Tercih klavuzunda böyle bir sınırlama bulunmuyor. Bu yüzden tercih yaparken, puanınızdan önce mesleğinizi göz önünde bulundurun.

* Yerleştirmelerde torpil veya şifre var mı?
Tercihler dışında ÖSYM'nin beni resen bir kuruma yerleştirmesi mümkün mü? Memur yerleştirmesi nasıl yapılıyor? Türkiye'nin her yerinde görev yapabilirim. Öğretmen atamalarında MEB tercihlere bağlı kalmaksızın talep halinde puan çerçevesinde öğretmen ataması yapıyor. Yerleştirmelerde torpil ve YGS sınavlarındaki matematiksel bir şifre var mı? A.Y. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle yerleştiriliyor. Yerleştirme işlemleri şöyle yapılıyor; daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam etmekte. Bir adayın son tercihinde daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday yerleşememiş oluyor.

* 15 Adet tercihte bulunabilirsiniz
ÖSYM tarafından yapılan memur yerleştirmesinde memur adaylarının 15 adet tercih hakkı bulunmakta. Adayların tercih ettikleri bu 15 kadro veya pozisyonlara yerleşebilmesi mümkün. Adayın puanının yeterli olduğu ancak tercihte bulunmadığı Tercih Kılavuzunda yer alan diğer kadro ve pozisyonlara ÖSYM tarafından yerleştirilmesi mümkün değil. Böyle bir durum yok. Ayrıca adaylar torpil kaygısına düşmesinler. Torpil peşine düşmesinler. Yapılan yerleştirme işlemlerinde kesinlikle torpil ve şifre bulunmamakta. Zaten yerleştirme sonrası tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonların minumum ve maksimum puanları ÖSYM tarafından ilan edilmekte.

* Sizden düşük puanlı adaylar yerleşemez
Merkezi yerleştirme işlemlerinde sistemin işleyişi gereği aynı kadroyu tercih eden adaylar arasından, düşük puanlı olanının yerleştirilmesi mümkün bulunmamakta. Ancak, hiç kimsenin tercih etmediği bir kadroyu tercih eden bir aday, puanı ne olursa olsun o kadroya yerleşmekte. Bu çercevede 92 puanla bir memur adayı doğu illerinde bir kadro ve pozisyona yerleşemezken bir başka memur adayı ise 70 puanla Ankara ilindeki başka bir kadro veya pozisyona yerleşebilmekte.

SORULARINIZI BEKLiYORUZ
Tercih yaparken merak ettiğiniz tüm soruları calısan@takvim.com.tr adresine ya da CALISAN yazıp 4122'ye mesaj gönderebilirsiniz. Öncelikle önemli bir konunun altını çizmek istiyorum. Gönderdiğiniz soruların cevaplarını sizlerin mail adresine göndermiyoruz. Sorularınızın cevaplarına köşemizde yer veriyoruz. Köşemizi takip etmekle tercih yaparken merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulabileceksiniz.
Kaynak: Takvim Gazetesi ALİ ŞERBETÇİ
twitter.com/vergivekanunlar
http://vergivekanunlar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı