29 Haziran 2011 Çarşamba

Memurlara Önemli ipuçları


KPSS-2011/1 tercihlerinde başvurular 1 Temmuz gecesi saat 00.00'da sona erecek. Son günler yaklaşırken sizlerden gelen maillerdeki yoğunluk artmakta. Bugün sizler için önemli olabilecek bazı sorulara yer vermek istiyorum...

 Çift lisans diploması olan adaylar nasıl tercih yapacak?
 Lisans düzeyinden iki ayrı bölüme ait diplomam var. Bu iki bölümden tercih yapabilir miyim? A. R.
 ÖSYM'nin sistemi adayları yanlızca bir öğrenim programı kodu ile tanımlamaktadır. Ayrıca kişilerin yaptıkları tercihleri sistemdeki bu kod açısından kontrol etmekte, öğrenim niteliğini taşımadığı tercihlere yerleştirme başvurusunu engellemektedir.

Birden çok 4 yıllık diploma varsa!
 Memur adayları aynı seviyede kaç tane diploması olursa olsun başvurularda sadece bir tanesini işaretleyebilir. Bu çerçevede mezun olduğunuz programlardan başvuru esnasında beyanda bulunduğunuz programdan tercih yapmanız mümkün bulunmakta.
 Ancak tercih kılavuzunu incelediğinizde mezun olduğunuz diğer 4 yıllık öğrenim programından daha fazla şansınız olduğunu düşünüyorsanız, tercihlerin bitmesinden önce hemen ÖSYM'ye başvurun. Sistemdeki size ait öğrenim program kodunuzu değiştirin. Bu takdirde bu programdan tercihte bulunabilirsiniz.
 Hiçbir şekilde 4 yıllık iki üniversiteye ait programdan ikisinden de aynı anda tercihte bulunulamaz.

 Sertifikalara en geç 1 Temmuz itibarıyla sahip olmanız gerek...
 Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlar için istenilen sertifikalara ne zaman sahip olmak gerekiyor? T. A.
 Memur adaylarının tercih edeceği kadro ve pozisyonların karşısında yer alan sertifikalara yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla sahip olunması gerekmekte. Sağlık Kurulu raporunun ise atama yapılacak kuruma belgelerin teslim edilmesi sırasında alınması yeterli.

 Tüm öğrenim koşullarını taşımak zorunda değilsiniz
 Tercih kılavuzunda memur alımı yapılacak kadrolarda öğrenim koşulu açısından birden fazla öğrenim şartı bulunmakta. Bazılarında 1 adet öğrenim koşulu bulunmakta. Bunlardan birini taşımam başvuru için yeterli mi? Ş. R.
 Adayların tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde birden fazla öğrenim alanı, programı belirtilmişse, bunların sadece birinden mezun olmaları yeterli.

 Birden fazla şart isteniyorsa...
 Tercih edeceğim yerin karşısında öğrenim şartı dışında birden fazla şart isteniyor. Öğrenim şartım tutuyor. Ayrıca diğer şartlardan birinin uyması tercih için yeterli mi? A. U.
 Adayların tercihlerinin geçerli olabilmesi için tercih kılavuzunda kadro ve pozisyonların karşısında yer alan özel şart arayan nitelik kodlarının hepsini taşımaları gerekiyor. Eğer kılavuzda tercih edilecek kadronun karşısında birden fazla özel koşul varsa (sürücü belgesi, bilgisayar sertifikası gibi) bu özel koşulların hepsini taşıması gerekiyor.

Sorularınızı bekliyoruz
 Tercih yaparken merak ettiğiniz tüm soruları calısan@takvim.com.tr adresine ya da CALISAN yazıp 4122'ye mesaj gönderebilirsiniz.

 YARIN: Yerleşen adaylar ne yapmalı?

 ALİ ŞERBETÇİ / BUGÜN
twitter.com/vergivekanunlar
http://vergivekanunlar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı