28 Haziran 2011 Salı

Memur adayları dikkat!

Memur adaylarından TAKVİM'e soru yağıyor. Bu yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Bugün merak ettiğiniz konularla ilgili bize ilettiğiniz soruların yanıtlarını vermeye devam ediyorum.

* Bakaya kalanlar memur yerleştirmelerine başvurabilir mi?
Üniversite mezunuyum. 2 yıldır KPSS A grubu ile atanmak için uğraşıyorum. Şimdi en azından memur kadrosuna yerleşmek istiyorum. Hakkımda bakaya kalmak suçundan dolayı cezai soruşturması yapılmaktadır. Bakaya kalmam tercih yapmama engel mi? K.B.



Hakkında bakaya kalmak suçundan kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan adayların tercih yapmalarında, yerleşmelerinde, atanmalarında sorun bulunmamaktadır. Ancak haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunan adayların tercih yapmaları ve yerleştirmelerinde problem olmamakla birlikte; bakaya kalanların kamuda çalıştırılması suç olduğundan, bu kişilerin aldıkları cezaların 657 sayılı Kanunun 48/A-5 inci maddesi kapsamında memuriyete engel olmaması kaydıyla, askerliklerini tamamladıktan sonra verecekleri dilekçeleriyle atamalarının yapıldığı kuruma atanmaları mümkün.

* Üniversitede İngilizce görenler 7105 kodunu işaretleyebilir m
i?


7105 İngilizce bilme kodunun olduğu kadroları kimler tercih edebilir? Üniversitede İngilizce gördüğümüze dair transkript ile bu kadroları tercih edebilir miyiz? Ayhan YİĞİT


KPSS Tercih Kılavuzunda başvuru şartları arasında dil şartı olarak "İngilizce Bilmek" gibi yabancı dil şartının yer alması halinde bu kadroları;
KPDS'den 50 ve üzeri puan almış olanlar,
ÜDS'den 50 ve üzeri puan almış olanlar,
TOEFL IBT'den 50 ve üzeri puan almış olanlar,
TOEFL PBT'den 450 ve üzeri puan almış olanlar,
İELTS'den 5 ve üzeri puan almış olanlar,
Yükseköğretimde hazırlık görenler,
Ortaöğretimde yabancı dil Hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar,
Yabancı ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans ve doktora yapmış olanlar başvuruda bulunabilmektedir. Üniversitede görülen İngilizce derslerine ait transkript ile 7105 nitelik kodunu bulunduğu kadrolara başvuramazsınız.

* KPSS-2011/1 yerleştirmesine özürlü adaylar başvurabilir mi?
Yüzde 45 özürlüyüm. 2010 KPSS'ye girdim. Bu yerleştirmelerde atanabilmek için başvurabilir miyim? Y.D.
Özürlü statüsündeki adayların tercih kılavuzunda yer alan ve tercih ettikleri kadro ve pozisyonlar için aranılan genel ve özel şartları taşımaları halinde yerleştirilmeleri mümkün. Ayrıca; bunların dışında memur olmak isteyen özürlü vatandaşlarımız Devlet Memurları Kanunu'nun 53'üncü maddesine istinaden yapılacak özürlü merkezi sınavında başarılı olmaları halinde de memur olabilirler.


Takvim  / Ali Şerbetçi
twitter.com/vergivekanunlar
http://vergivekanunlar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı