22 Haziran 2011 Çarşamba

HANGİ ALANA NE KADAR MEMUR ATANACAK

emekli isci memur haber Emekli, İşçi ve Memurlara İyi Haberler

Yanlış tercih puanınızı yakar



 

Tercih yaparken en çok dikkat edeceğiniz nokta uygun olduğunuz kadro ve pozisyonu seçmek. Aksi halde hem ceza var, hem de puanınız silinir...
Türkiye' nin her yerinden yazı dizimize soru yağıyor. Gelen maillerde, adayların
tercih yapma heyecanını yaşadıkları anlaşılıyor. Adaylar memur olabilmek için her türlü ayrıntıya dikkat ediyor. Adaylarda tercih yaparken herhangi bir kuruma yerleşememe korkusu var. Öncelikle bu duyguya kapılanlara sakin olmalarını öneriyorum...


* Şartlarınızı iyi değerlendirin


Memur adayları; ÖSYM tarafından yayınlan KPSS-2011/1 Tercih Kılavuzu'nu dikkatlice okuyun.
Tercihlerinizi hatasız doldurun ve mutlaka kontrol edin. Eğer niteliğini taşımadığınız kadro ve pozisyonu tercih ederseniz cezai müeyyide ile karşı karşıya kalabilirsiniz. KPSS- 2011/1 Tercih Kılavuzu'ndaki kadro ve pozisyonlar için aranılan şartları taşımadan tercihte bulunur ve ÖSYM tarafından yerleştirilmeniz durumunda şartları taşımamanız sebebiyle atama teklifinizin yapıldığı kurum tarafından göreve başlatılmayacaksınız. Ceza olarak da 2012-KPSS'ye kadar ÖSYM'ce yapılacak personel yerleştirmesi için yerleştirildiğiniz 2010 KPSS puanı ile tercih yapamayacaksınız.
n Gitmek istemediğiniz kurumları tercih etmeyin
Tercih kılavuzundaki kadro ve pozisyonlar için aranılan şartları taşıyorsunuz, tercihte bulundunuz ve ÖSYM tarafından da yerleştirildiniz.
Yerleştirildiğiniz kuruma gitmezseniz yine ceza olarak 2012-KPSS sınavına kadar ÖSYM tarafından yapılacak personel yerleştirmesi için yerleştirildiğiniz 2010 KPSS puanı ile tercih yapamayacaksınız.
Tercihlerinizi ÖSYM göndermeden önce aranılan nitelikleri taşıyıp taşımadığınızı kontrol edin ve durumunuza uygun olduğundan emin olun.

* Tercih yaparken dereceler önemli
Kılavuzdaki, 'kadro, pozisyon derece' ifadeleri ne anlama geliyor? Tercih yaparken derecelerin bir önemi var mı? M.GÜNEŞ/İSTANBUL
Kadro, memur olarak görev yapacakların istihdamını tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Tercih kılavuzunda yer alan pozisyon ifadesi, KİT'lerdeki sözleşmeli personel istihdamı şeklini belirtmek için kullanılmakta. Tercih kılavuzunda kadro unvanlarının karşısında yer alan dereceler ise Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan memuriyete girişte belirlenen dereceler olup, adaylar için bu derecelerin tercih yaparken bir önemi bulunmamakta.

* Kılavuzdaki 'taşra ve merkez' kelimelerinden ne anlaşılmalı?

Derecesi '0' olan pozisyonlar ne anlama geliyor? Tercih kılavuzunda kadro unvanlarının karşısında parantez içindeki taşra ve merkez ifadesi ne demek? Kılavuzda, Sağlık Bakanlığı şoför (Kocaeli-Taşra ) ifadesiyle ne anlatılıyor? F.G
KPSS-2011/1 Tercih Kılavuzu'nda derece sütununda '0' (sıfır) rakamı yazan pozisyonlar Kamu İktisadi Teşebüslere ait sözleşmeli personel pozisyonlarıdır. Ayrıca; KPSS-2011/1 Tercih Kılavuzu'nda ilan edilen kadro veya pozisyonlarda kadro unvanı bölümünde unvanın yanında 'taşra' ve 'merkez' gibi ifadeleri yer almakta. 'Merkez'le, kamu hizmetinin yürütülmesinde kadro unvanının bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının yeri ifade edilmekte.
Bunun dışındaki diğer yerler ise 'taşra'dır. Örneğin, Sağlık Bakanlığı'nın Ankara'daki bakanlık birimi merkez, Kocaeli Sağlık İl Müdürlüğü ise taşra teşkilatını oluşturmaktadır.

Kaynak: Takvim Gazetesi Ali Şerbetçi




twitter.com/vergivekanunlar
http://vergivekanunlar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı