29 Haziran 2011 Çarşamba

Facebook'un Değeri Devleri Solladı

 Facebook yöneticileri halka arzın kaçınılmaz olduğunu daha önce açıklarken, bir tarih belirtmemişlerdi. Ama 2012'nin başlarında sosyal ağ devinin 500 yatırımcıya ulaşması beklniyor. Ki ABD’deki kanunlara göre, 500 ve üzerinde yatırımcısı olan şirketler, hissedarlarına finansal raporlar sunmak zorunda.

Mark Zuckerberg’in 2004 yılında Harvard’daki yurt odasında kurduğu Facebook, internetin en popüler adreslerinden biri olmasıyla Google ve Yahoo’nun koltuğunu tehdit ediyor. Ayrıca, 500 milyonun üzerinde kullanıcı sayısına ulaşan ve 1400 üzerinde çalışanı bulunan Facebook’un ABD reklam gelirlerinin bu yıl 2 milyar dolar ile Yahoo'yu bu alandaki ikinci sıradan etmesi bekleniyor.

BİR ARA İKİNCİL PİYADA 85 MİLYAR DOLAR OLDU
70 milyar dolarlık değerle Facebook, Amazon.com, Cisco ve HP’nin hafif üzerinde bir piyasa değerine ulaşmış oluyor. Öte yandan, daha önce şubatta 75 milyar dolara olan şirketin piyasa değeri Mart 2011'de  85 milyar dolara ulaşmıştı. Yani o dönemde hisselerin ortalama değeri 34 dolara kadar çıkmıştı.

Diğer yandan, Facebook'un değeri artarken bu şirkete yatırım yapanlar da kazanmaya devam ediyor. Facebook’a 6.6 milyon dolar yatırım yapan GSV’nin hisseleri de yüzde 21 yükseldi. Facebook yetkilileri yapılan bu yatırımla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

GOLDMAN ALDI 50 MİLYAR DOLAR OLDU!

Kısa süre önce Facebook'a Goldman Sachs 450 milyon dolar, Digital Sky Technologies ise 50 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Ve o yatırımla birlikte şirketin piyasa değeri 50 milyar dolara ulaşmıştı.
Uzmanlar şirketin halka arz edilmesi halinde piyasa değerinin 100 milyar dolara ulaşabileceğini aktarıyor.
Kaynak:http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/643641-facebookun-degeri-devleri-solladi
twitter.com/vergivekanunlar
http://vergivekanunlar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı