30 Haziran 2011 Perşembe

Eşi çalışan adaylar dikkatli tercih yapsın

KPSS yerleştirmelerine başvurularda son 2 güne girdik. Memur adaylarının tercihleri şekillenmeye başladı. Tercihlerinize karar vermişseniz internet üzerinden başvurunuzu yapın. Bugün yine sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Sıkıntı içindeyim
KPSS'de 87 puan aldım. Eşim memur. Ayrıca 2 yaşında bir bebeğimiz var. Tercih yaparken sıkıntı içindeyim? Başka illerdeki üniversiteleri
tercih etmem herhangi bir sorun yaratır mı? Nasıl tercih yapmalıyım?K.Y.
Bu sorunuza verilecek cevap kişilerin bulunduğu duruma göre farklılık arz edebilmekte.
Ancak söylenmesi gereken en önemli sonuç; eşi memur olarak çalışan memur adayları tercihlerini dikkatli yapmalı.

Ailenizin bulunduğu il dışındaki yerleri tercih ederken mutlaka eşinize danışın. Eğer başka illerden tercih yapmaya karar verirseniz, tercihte bulunabileceğiniz illerde eşinizin çalıştığı kurumun teşkilatı olan kamu kurumlarını tercih etmeniz sizin için daha uygun olacak. Ya da sizin eşinizin çalıştığı yerde teşkilatı olan kamu kurumlarını tercih edebilmeniz mümkün.

Şartları düşünün...
Üniversiteleri tercih yaparken şartlarınızı düşünün. Ailenizin bulunduğu il dışındaki belediye ve üniversitelere yönelik tercihleri yaparken durumunuzu yeniden gözden geçirin. Unutulmaması gereken önemli bir husus, belediyelerde ve üniversitelerde nakil olanağı kısıtlıdır. Bununla birlikte çoğu üniversite en 1 yıl, en fazla 2 yıl süren adaylık süresi bittikten sonra naklen geçiş için muvafakat vermemekte. Ancak yine de üniversiteye ait kadroları yazar ve atanırsanız eşinizin çalıştığı kurumun bu ilde teşkilatı varsa eş durumdan atama isteyebilmesi mümkün.Bunu da hatırlatmak isterim.

Üniversiteden ilişiği kesip önlisans diploması alanlar...
4 yıllık üniversitede 3. sınıfı okurken ailevi nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım. Bu yüzden okulla ilişiğimi kestim. Önlisans diplaması aldım. Tercih yaparken okuduğum bölümden tercih yapabilir miyim? A.Y.  YÖK tarafından verilen 31.03.2011 tarihli yazılı ile 'Fakültelerin kimya, işletme, muhasebe, maliye vb. programlarının 4 yıllık öğrenim süresini tamamlamayarak öğrenimden ayrılan ve ilk 4 yarı yılında başarılı olanlara verilen önlisans diplaması alan belirtmemekte, kişinin lise üstü 2 yıllık yükseköğrenim mezunu olduğunu belirtmektedir" şeklinde açıklamada bulunulmuştur. Bu çerçevede üniversiteden ayrılıp önlisans diplaması almış iseniz lisans öğreniminizde bölümünüz ne olursa olsun KPSS yerleştirmelerinde sadece 3001 nitelik kodunun arandığı kadro ve pozisyonları tercih edebilirsiniz.

ALİ ŞERBETÇİ / TAKVİM
twitter.com/vergivekanunlar
http://vergivekanunlar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı