28 Haziran 2011 Salı

2012’deki kıyamette ayakta kalacak tek köy!

Fransa’nın batısındaki Aude Bölgesi’nde bulunan Bugarach, 200 nüfuslu, sakin bir çiftçi köyüyken dünyanın dört bir yanından gelenlerin ve basının odak noktası oldu. Son yıllarda köyde büyük bir hareketlilik yaşanmaya başlanmasının nedeni “Maya Takvimi”ne göre 21 Aralık 2012’de veya 12 Aralık 2012’de insanlığın sonunun geleceği yolundaki iddialar. Söz konusu iddialara göre yaşanacak kıyamette yeryüzünde taş üstünde taş kalmazken, yalnızca Bugarach Köyü, bu korkunç sondan korunacak ve
yıkılmayacak. Başta Japonya’daki deprem ve ABD’deki kasırgalar olmak üzere son zamanlarda üst üste gelen doğal felaketler de kıyametin yaklaştığına inananların bu inancını körükledi. İşte bu nedenle bir zamanlar kimsenin tanımadığı bu sakin köyün nüfusu kat kat arttı ve çeşitli ülkelerden çok sayıda kişi kıyametten korunmak için köyü mesken tuttu.


UFO İÇİN GELDİLER
Buraya akın edenler köy yakınlarında bulunan “Pic de Bugarach” adlı kayalıkların bir uzay üssü barındırdığına ve kıyamet gününde kasabaya inmesi beklenen UFO’ların da bu kayalıkları üs olarak kullanacağına inanıyorlar. Bu nedenle sadece kıyamette hayatta kalmak için değil UFO görmek için de köye geliyorlar. “İlk duyduklarında insanlara inandırıcı gelmiyor olabilir ancak bu tamamen ciddi bir öngörü” diyen Belediye Başkanı Jean-Pierre Delord’a göre her şey yakın geçmişte ölen bir köylünün, bir dağın altında UFO benzeri şeyler gördüğünü söylemesiyle başladı.

Bu söylenti üzerine son 10 yıl içinde köye dünyanın değişik coğrafyalarından pek çok insan akın etti. Bu insanların köyde “dünya dışı bir hayat” aradığını söyleyen Delord, ABD’deki UFO sitelerinin kamuoyuna kıyamet gününde hayatta kalabilmek için Bugarach’a sığınmalarını önerdiğini belirtti. Sadece bu yıl başından beri köye 20 bin kişinin akın ettiğini söyleyen Delord, “Gerekirse Aralık 2012’de ordudan da yardım isterim” dedi.

‘İNTERNET SAÇMALIĞI’
Uzaylıları karşılamak için Hollanda’dan gelen, beyazlar giyinen 42 yaşındaki Kean’in “Buraya yakın zamanda uzaylılar gelecek, onların gelişi için hazırlanmamız gerek” sözleri ise köye akın edenlerin nedenini özetliyor. Kıyametin adresinin Bugarach olduğuna inananlar kadar bu iddiaların saçmalık olduğunu düşünenler de var. Köydeki kiliseyi çiçeklerle süslemekle görevli olan 86 yaşındaki Marie Simone “Bu saçmalıklar hep internetten yansıyor. Ama hiçbir zaman UFO bulamayacaklar. Papaz da ben de bunların bir kelimesine bile inanmıyoruz” diyor.

KAYALARDAKİ İŞARETLER KÖYE
akın edenler arasında bir kadın Bugarach’ın en yüksek noktasında yer alan kayalıklardan birinin üzerindeki ezoterik işaretleri inceliyor. Bazı köylüler kıyametten kaçmak ve UFO’ları görmek için bu kadın gibi köye gelenlerin sakin bir yerde yaşarken huzurlarını bozduğunu söylüyor. Durumdan rahatsız olanlar UFO turistleri için, “Köye zarar veriyorlar. Dağın etekleri - ne tuhaf objeler bırakıyorlar. Huzurlu bir yürüyüş bile yapamaz hale geldik. Her yer meditasyon yapan insanlarla dolu” diyor. Köyde pansiyon işleten Sigrid Benard ise durumdan memnun. Gelenlerin sayısının giderek arttığını, misafirlerin yüzde 68’inin köye “doğaüstü şeyler” görmeye geldiğini söyleyerek “Pansiyonun yatak kapasitesini artırmayı düşünüyorum” diyor.

KÖYÜN KİMLİK KARTI
ADI: Bugarach Köyü
COĞRAFİ KONUMU: Fransa’nın güneyi
NÜFUSU: 200
KAPLADIĞI ALAN: 26.61 kilometrekare

SEÇİL TÜRESAY- GAZETE HABERTURK

twitter.com/vergivekanunlar
http://vergivekanunlar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı